2007/06/16

The Jai Alai Savant

Igår råkade jag snubbla över en spelning med The Jai Alai SavantDebaser Malmö. Jag var varken inställd eller sugen på någon konsertupplevelse, och bandet som spelade var för mig helt okänt. Med andra ord hade de inte speciellt bra förutsättningar att svepa mig av mattan.

The Jai Alai Savant [hi-a-lie- sa-vant] är en trio från Chicago, som beskriver sitt eget sound som elektriskt, med en förgrund av deras reggae-slanted post-punk-rötter. Om vi för en stund lägger den dåliga vinkännarattityden åt sidan, så kan vi benämna dem som ett postpunkband med starka influenser från den tidiga jamaicanska musikkulturen. Svårare än så behöver det inte vara.

Det intressanta med he Jai Savant är bandkonstellationen. På deras MySpace kan man läsa en kortare avhandling om alla gångna bandmedlemmar, och för tillfället består bandet av en ledsångare/gitarrist, en trummis och en basist, och detta medför att sångaren och gitarristen Ralph Darden får en väldigt krävande uppgift, som han igår inte riktigt lyckades axla. Kanske kan en fjärde framträdande bandmedlem vara nyckeln till den stora succé de gav försmak av under gårdagens spelning.

The Jai-Alai Savant: White on white crime



1 kommentar:

Z sa...

fin blogglayout